Una trobada inesperada

“Una trobada inesperada”, Benet Ferrer/Josep Madaula ()

 

El 2 de setembre, per la Festa Major de Sabadell 2023, s’inaugurà l’exposició “Una trobada inesperada” de Benet Ferrer i Josep Madaula.


Una trobada inesperada“, Benet Ferrer/Josep Madaula
 
 El 2 de setembre, per la Festa Major de Sabadell 2023, s’inaugurà l’exposició “Una trobada inesperada” de Benet Ferrer i Josep Madaula. L’exposició resta oberta fins al 28 d’octubre a les sales I, II i Cub d’Assaig.
 
Activitats complementàries:
22 de setembre, visita comentada a les 19h. a càrrec dels artistes.
5 d’octubre a les 18:30h., taularodona amb Jesús Martinez Clarà i PatxiOcio, en diàleg amb els artistes Josep Madaula i Benet Ferrer. 
 
Sabadell és una ciutat rica en artistes però relativament pobra en exposicions. Per mirar de pal·liar aquesta mancança, l’Acadèmia de Belles Arts ve aprofitant el ressò de la Festa Major per difondre el treball de diferents artistes sabadellencs ja consolidats. Una bona ocasió per tal de conèixer de primera mà l’obra dels creadors locals contemporanis, massa sovint amagada entre els carrers d’aquesta ciutat. Enguany ens mostra les últimes creacions de Benet Ferrer (Sabadell, 1945) i Josep Madaula (Sabadell, 1957), els quals realitzaren les seves primeres exposicions en la mateixa entitat (Benet, 1961 i Madaula, 1985). Tot i partir de llenguatges visualment diferents, el cert es que ambdós artistes comparteixen una actitud enfront a la materialització de l’obra, amb el gust per l’acabat i el treball controlat, minuciós i acurat. L’exposició es complementa amb treballs creats expressament per aquesta ocasió, com ara peces ceràmiques que utilitzen la tècnica de l’esgrafiat. Finalment, la trobada entre aquests dos artistes es materialitza en dues obres a gran format realitzades a quatre mans, on s’hi aboca tota l’amistat i on els seus llenguatges cohabiten en una mateixa tela, tot establint inesperadament un interessant unitat de contraris.

Patxi Ocio Casamartina, doctor en Història de l’Art.